onsdag den 29. februar 2012

Frionsdag i haven

Så kom stiklingerne i jorden, specielt pænt ser det ikke ud med plastic, men det er praktisk. Og når pilen først er i vækst, ser man det ikke så tydeligt. Jeg nyder at have pilen lige uden for mit køkkenvindue, så kan jeg jo stå og drømme om hvad det skal bruges til:-)
Iøvrigt var det utroligt nemt at få stiklingerne i jorden, den nylig optøede og meget fugtige jord var nem at stikke i.

Og så har der også være gang i at flette træer. Jeg laver så mange jeg gider/kan nå. Det har vist sig at være svært at lave så mange, så der bliver nogen til min egen have.





tirsdag den 28. februar 2012

En lille kop forår


Det er ikke til at tage fejl af, der er altså forår i luften. Jeg har været ude og sætte næsen ned i staudebedet, og der sker ting og sager. Det er bare så dejligt at se frem til.

Det er også dejligt at se frem til en frionsdag imorgen, især når jeg har fået en pakke med posten:-)
Jeg har fået nye stiklinger fra en fletteveninde. Det er ørkenpilen som kan blive helt lodden hvis den får de rette betingelser - og det håber jeg det er her på min matrikel det findes...

onsdag den 22. februar 2012

Henkogningsflettelygter

Endelig kom jeg i mål med de sidste 4, af bestillinger på ialt 10 af slagsen. Jeg har forsøgt at flette så ikke 2 er ens, det giver en udfordring i mange typer sideflet...
Ideen kom efter at have købt en hel kasse henkogningsglas på et loppemarked. Men må også se i øjnene at samtlige genbrugsbutikker i det nordjyske, nu er støvsuget for 1½l henkogningsglas.

tirsdag den 21. februar 2012

Man skal høre meget....

På rundtur i blogland, faldt jeg over Mandagspigen som skriver om ....huller, som skal bruges til pileflet. Det gav mig lyst til at vise et billede af en kurv jeg har flettet på et ...hul, på et kursus med Joe Hogan. En fantastisk oplevelse at blive indbudt til af Midtvest flettekredsen, og egentlig er jeg meget stolt af resultatet. Men det var nu også under meget behagelig og kyndig vejledning af Joe.

søndag den 19. februar 2012

Forårsfornemmelser

Idag har jeg fået høstet det sidste at mit eget pil, i hvert fald det der er godt at flette af. Det er ikke meget jeg har selv, men så er det jo dejligt at blive inviteret til høst, ved dem der har rigeligt.

Det ældste af mit eget pil skal graves op i år, det giver ikke noget brugbart udbytte længere. Så det skal snart få en minigraver på besøg:-)



Det skønne solskinsvejr indbød også til at få sået de første frø. Tomater, chili, Romanesco kål, Påfugleblomst og Rosenslynge. Håber det spirer, en del er egne frø fra sidste år, så man ved jo aldrig helt...

Og mine nyindkøbte spirebakker fra Frøbutikken blev taget i brug, spændende at se om de virker efter hensigten.


Hele molevitten installeret i køkkenvinduet, da der stadig er for koldt i drivhuset.








Her er et billede af Påfugleblomsten, lånt fra Frøbutikken. Det bliver spændende at se om det kan lykkedes hos mig.





Klik på billedet, for at lukke vinduet

torsdag den 16. februar 2012

Min blog vil helt sikkert blive domineret af pileflet. Det er min altoverskyggende interesse, som jeg har dyrket i godt og vel 10 år. Jeg har deltaget i mange kurser gennem årene, week-end kurser såvel som korte kurser på Haslev Højskole.

Denne kurv er fra et kursus i vores flettekreds med Ane Lyngsgaard
Jeg er med i Himmerlands Flettekreds, en gruppe af pileflettende tøser.Vi fletter sammen ca. hver 2. måned. En rigtig hyggelig flok piger, som i den grad er med til at bevare glæden ved pilen.






onsdag den 15. februar 2012

Mine første kreative udskejelser i cyperspace

Mine første usikre skridt med at få det her mekanik til at virke... man skal jo kravle før man kan gå. Og det bliver vel bedre med tiden.

Idag har jeg været på kursus hos Bente i Filtestedet hvor jeg har fremstillet et par uld-dimser.

Lille løgkuppelformet beholder, i to blå nuancer. Anvendes til ..... tja, jeg finder nok på noget.

Min fletteskammel har fået en dejlig tyk formstøbt hynde, der kan varme på kolde dage. Sort på undersiden og grå på oversiden.