søndag den 27. januar 2013

Lynstrik

Jeg har været igang med en lille islændertrøje til mit lille barnebarn. Nu håber jeg så bare den passer, ellers kommer den nok på lager til der kommer flere små:-)
Den er strikket i 2 tråde højlandsuld fra Garnudsalg og det er gået lynhurtigt, så er den for lille strikker jeg bare én mere i næste uge.

lørdag den 26. januar 2013

Flettedag

Idag har jeg igen været i selskab med mine skønne fletteveninder i Himmerlands flettekreds. Det er virkelig en gave, at ha så godt selskab en hel lørdag. Og for engangs skyld blev jeg faktisk færdig med hank og det hele, men var altså også smugstartet med bunden hjemmefra :-)
Endnu en kurv i bowle-facon, med fed hank. Det er en model jeg er vældig glad for lige pt. Denne er flettet af en pil jeg faktisk ikke kender navnet på, noget jeg for en del år siden købte på Kongerslev Produktionsskole, hvor man ikke gik så højt op i sorterne. Men skøn at flette med, og en dejlig farve, der danner fin kontrast til sideflettet af dugpil.

søndag den 20. januar 2013

Elefantleg

Hvad med en badetur.... nej for filan, det er alt for koldt.
 


 Jeg vil meget hellere spille fodbold... øh, der er alt for meget sne.

 
Jammen så skal vi da ud og kælke :-)
 

Så er det vist også nok med den her elefantleg.
Der er kommet noget mere seriøst på pindene igen, en islænder (altså en trøje, ikke en hest) str. 1 år - og det kan ikke vare længe før I får den at se.

Og så er der flettet en lille lommelærke ting, måske til en pilesnaps eller lignende.


Ellers har week-enden budt på dejlige traveture i det skønne vejr, og langrendsskiene er da også blevet luftet. Dejligt med alt det lys som sneen giver. Lad os bare hoppe herfra og direkte ind i foråret.

tirsdag den 15. januar 2013

Hvor heldig har man lov at være?

Denne smukke kurv er min. Ikke at det er en jeg har flettet (desværre) men det er en gevinst jeg igår modtog fra Pileforeningen, jeg har vundet deres julekonkurrence. Hold da helt op hvor er den bare flot, altså man bliver sådan lidt nørdet med det der håndværk.
Den er flettet af Bent Vinkler som helt klart er en af de dygtigste pileflettere i Danmark efter min mening. Jeg er bare så glad og kan slet ikke få armene ned, over at det var mig der var så heldig. 

fredag den 11. januar 2013

Elefantastisk legsyg

Jeg er gået helt i legestuen nu :-) fandt igen en blog Bossow, med fantastiske billeder, og endda med link til opskriften her. Så jeg var nødt til at gå igang. Heldigvis er jeg jo farmor til en lille pige, som godt nok ikke er så gammel endnu, men undskyldningen er go nok;-)
Og så er kalendergaverne måske allerede i hus til julen 2013. Jeg er igang med fodboldtrøjen og badedragten, så der kommer nok flere billeder af Elefanten.
Ren afslapningsstrik og pjat og pjank af resteuldgarn.

torsdag den 10. januar 2013

Billeder ad omveje

Så lykkedes det da med billeder igen. Selv om det er ad omveje via Picasa:-) det er lidt bøvlet synes jeg, så jeg håber bare på den gamle vej til at up-loade lige fikser sig selv. Måske et naivt håb, ellers må sønnik lige ind og hjælpe lidt.
 
Et par disede billeder fra høstdagen i lørdags. Luften var tung af tåge, men alligevel blev man ganske forført af alle de skønne farver.
 


Min onsdagsfridag blev brugt i laden, hvor regnen trommede på stålpladetaget. Ganske hyggeligt når man kan gå i tørvejr og sortere. Det allermeste af week-endens høst er sorteret, bundtet og mærket med sort, dato og høststed. Sådan kan jeg li det, så kan jeg jo sige hvor mine kurve er vokset op:-)
Jeg vil også helst ha styr på sorterne, da det ikke er helt lige meget hvad man bruger de forskellige sorter til.


TØ HØ HØ





Ikke at det er noget jeg kender til, men har da hørt om det :-)

Fundet hos Halager, som også har en super fin blog.

Og nu kunne jeg så lige sætte billede ind med copy og paste, fatter det ikke. Men ellers må jeg lige få installeret Picasa, og så flytte billeder derfra - tak for det gode råd Dorte.

onsdag den 9. januar 2013

Billedløs

Her sidder jeg så og gerne vil lave et indlæg - men jeg kan ikke sætte billeder ind. Er der nogen derude der ved hvad man gør, så vil jeg blive meget glad for et lille hint :-)

søndag den 6. januar 2013

Høsten er gået igang

Lørdagen blev brugt i en pilemark i det Vesthimmerlandske. En fletteveninde, med masser af prima pil i overskud, havde inviteret til høst. Og det var godt nok svært at vælge, der var bare så mange sorter som alle stod så fint.
Men 66 kg. blev det til, som jeg glæder mig til at få sorteret. Måske jeg bliver nødt til at tage afsted igen:-)
Desværre kan jeg ikke lige sætte fotos ind, systemet driller åbenbart lidt idag.

tirsdag den 1. januar 2013

Godt nytår

Jeg vil da også som alle andre bloggere ønske et godt nytår til alle læsere:-) her kommer ingen fine billeder af hverken borddækning, mad eller pynt. Vi har hygget os og spist go mad, men som dronningen selv sagde, så er alting ikke perfekt. Men godt nok til os :-)
Istedet vil jeg vise hvad jeg har nørklet med de sidste dage af min juleferie, det er jo det jeg vil bruge min blog til.

Jeg har flettet endnu en kurv i bowle-facon, ikke så stor som den sidste, tror den vil være fin som svampekurv. Hanken var ved at spolere nytårsmiddagen, da jeg sled med den igår eftermiddags. Pilen var lagt på og jeg var igang med den første knude - spoinggggg, så hoppede både sjæl og alle de medfølgende pil i den modsatte side op. F... S... osv. den var ikke til at redde, og kurven blev sat i skamme-krogen i drivhuset. Er dog blevet taget under kærlig behandling idag.


Så er der også gået lidt traktorslange i den, min nyeste kniv fra sommerens pilefestival har fået en beskyttende skede. Jeg tror altså jeg bliver nødt til at lave lidt mere sjov med traktorslange i 2013.


Og endelig er min strikkede kjoletrøje blevet færdig. Det startede som en trøje, men blev undervejs ændret til en kjole (kort udgave til leggins). Den er strikket uden mønster, hvilket også betød at ærmer og bærestykke er strikket to gange :-)
Lige op og ned, med snoninger i begge sider, langs raglan indtagningen, i ærmekanten og i halskanten. Strikket af højlandsuld og silk mohair fra Garnudsalg
Nu må jeg så se om den kommer i brug, håber det da. Måske skal ombukket af den nederste kant strikkes lidt strammere, det må lige overvejes når den kommer på.