fredag den 1. april 2016

Monteringskrise

Min fletstrikkede jakke er færdig, ja altså næsten. Jeg mangler at få lavet lukketøj. Ifølge opskriften skal der monteres grainbånd på bagsiden og syes store tryklåse i. Jeg er bare lidt bange for at det bliver temmelig tykt. Der er jo 2 kanter som i forvejen er lidt tykke, som skal ligge ovenpå hinanden. Jeg går og overvejer om jeg kan sy en lynlås i, godt nok med bånd på bagsiden, men så kommer strikket jo ikke til at ligge i 2 lag... Jeg er bare i tvivl om jeg kan gøre det pænt.På vores tur til Barcelona fandt vi et område i den gamle bydel, hvor der var masser af kunsthåndværkere. Det er altid interessant at kigge på, og jeg var da også heldig at forelske mig i en dejlig taske. Syet i fed italiensk filt, fin på begge sider, så jeg har fået to tasker i en.4 kommentarer:

 1. Hej Hanne. Jeg har faktisk været forbi, og udskød kommentaren, fordi jeg IKKE havde nogen umiddelbar løsning.
  Jeg synes, din tanke om lynlås kunne passe fint til jakken. Dine kanter er så fine og det ser godt ud med dem parallelt ned foran. Men det med at forstykkerne skal lægges over hinanden; er det nødvendigt for pasformen?
  Grosgrain er som jeg husker det ret kraftige/tykke. Kan du ikke finde et tætvævet tyndere bånd... hvis du vil have tryklåse i?
  En anden løsning kunne være et lukke, der giver karakter til jakken. Spænde, læderstrop/knap... Afhængigt af hvilket udtryk du vil have til jakken.
  Håber det kan inspirere dig...
  Den er så pænt strikket, så du skulle gerne have fornøjelse af at bruge den!
  Smart taske forresten ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak Anne, jeg vidste du havde et bud. Din ide med læderstrop eller andet spænde tror jeg kunne fungere fint, det havde jeg slet ikke tænkt.
   Pasformen er lidt løs, så det kan gå både med og uden overlæg.
   Fordelen ved lynlåsen er jo at så er jakken lukket helt. Jeg skal lige en tur i Stof og Stil og kigge, der går nogle dage, så kan jeg jo tygge på hvilken løsning jeg tager. Men tak fordi du tog dig tiden, du er jo mester i montering.

   Slet
 2. Hej Hanne, desværre kan jeg ikke hjælpe med sådan noget, men godt at Anne har nogle gode ideer. Den er rigtig flot både i facon og strik, den tror jeg du bliver glad for. KH Dorte

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har jo fulgt med hos Anne, og var sikker på at hun havde gode forslag. Dejligt med hjælp i blogland. Jeg glæder mig også til at få den i brug.

   Slet