søndag den 16. september 2012

Pil igen igen igen

Denne gang var der kursus i flettekredsen med Ulla Misser fra Råhaugegaard pil, som er specialist i Zarzo-kurven. Ulla har netop udgivet denne bog, som selvfølgelig også blev hjembragt.


Zarzo-kurven er en forholdsvis let kurv at flette, og jeg fik da også fremstillet 2 på den ene dag vi flettede. Jeg har det bare lidt sådan at jeg ikke ved om jeg er helt vild med stilen.... jeg synes ikke det er så stærk og gedin en kurv, som jeg jo helst vil lave. Men på den anden side er et også en overkommelig model, lige at smide en blomst i til en værtindegave:-) Jeg synes helt klart den lille runde var den sjoveste at lave, og kan godt li for engangs skyld at flette i lidt småt pil.


Denne lidt størrer og firkantede, kan jo holde til lidt mere.


Men under alle omstændigheder en hyggelig dag i selskab med alle flettetøserne fra kredsen, og Ulla som behagelig og kompetent underviser.

4 kommentarer:

 1. Hej Hanne. Ved du hvorfor den kaldes Zarko kurven.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne
   Nej jeg ved faktisk ikke hvor navnet kommer fra. Men jeg har fået fortalt at teknikken oprindeligt er brugt til osteafdrypningsbakker i Spanien (så vidt jeg husker). Det var Steen Madsen der engang viste den på et kursus.
   Men som du sikkert også har set på Moesgaard, har den da i den grad udviklet sig. Og sidste variation er sikkert ikke set endnu :-)

   Slet
 2. Hvor er det altså nogle meget smukke kurve. Super flot lavet !
  -bare jeg kunne det ;o)
  hilsen Hanne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Hanne
   Tak for de pæne ord... Det er altid dejligt når nogen kommentere sit håndværk.
   Mvh. Hanne

   Slet