onsdag den 7. juni 2017

20 flåede herreskjorter er da en begyndelse

Siden sidst har jeg samlet endnu flere herreskjorter, 20-22 stykker tror jeg det blev til. De er blevet klippet i håndterlige stykker, strøget og skåret til 10x20 cm lapper.


Jeg har lånt skæreplade, linial og kniv af min søster, et fantastisk værktøj som er sat øverst på ønskesedlen. Helt igennem uundværligt.Jeg er startet med at sy lapperne sammen i lange strimler, omhyggelig udlagte, så der bliver en jævn fordeling af tern, striber, lyse og mørke... Strimlerne har nummer, så intet kan gå galt. 10 strimler er syet, 5 tilbage. Det er altså sjovt at lege lidt med stof igen.Der har været minimal tid til pil. Et par kurve er det blevet til, hvoraf den ene allerede er "stukket af " igen.

Ellers arbejder vi hårdt på at få haven gjort lidt mere anvendelig. Vi har haft en minigraver på besøg, og fjernet en hel container jord. Så nu er vi i gang med et af de projekter som bare skulle gøres før noget andet i haven. Kanten mod åen er sikret, nye strøer er i gang. Og jeg glæder mig umådeligt til at køre solvognen ned på en nye fin træterrasse i vandkanten.


Nej den står ikke lodret.... heller ikke åen. Men billedet lader sig ikke vende lige nu.
Under arbejdet ved åen, har vi nydt Vipstjertens nysgerrighed. Den ny opgravede jord var virkelig guf, og de hoppede helt tæt på os og maskinerne.
Vi har haft besøg af en gul vipstjert, den har jeg aldrig set før. Og på den anden side af åen er der et par grønbenet rørhøns der har travlt med at samle redemateriale. Jeg bliver aldrig træt af den udsigt.

Jeg har også haft lidt ferie. 4 dage i Rom med gode venner, det kan man ikke få for meget af. Vi boede på et lille bitte hotel helt inde i smørhullet, Dulcis in Pantheon. Der kommer jeg meget gerne igen. Vi var blandt mange kirker inde og se Sant' Ignazio di Loyola, hvor der et helt fantastisk smukt loft - som jo selvfølgelig ikke lader sig fotografere med en telefon. Så jeg vi bare anbefale at tage ned og se det :-)


Hjemturen gik over København, hvor der lige netop var tid til en tur til Papirøen for at spise streetfood. Hyggeligt også at få set og prøvet det. Jeg er helt vild med det rustikke miljø. Et helt alternativt havehus....

Hjemme igen har der været tid til lidt rustik miljø på egen matrikel. For selv om haven "sejler" kan man jo godt hygge lidt de andre steder omkring huset. Så jeg har lavet trellebænk og pallereol.
2 kommentarer:

 1. Spændende patcworkprojekt.
  Og så bliver den plads ved åen da bare skøn... når den bliver færdig og vandret ;-) Jeg er bare lidt misundelig!!!
  Rom står på ønskesedlen, vi ender bare altid i London! Og gør det igen til september.
  Fint træarbejde. Jeg har først lært ordet "trelle"bord/bænk mm. for nyligt. Hvad kommer det fra?

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anne. Du vil ikke blive skuffet i Rom. Jeg har kun været i London en gang i 10. Klasse, hvor jeg mindes den som meget larmende trafik. Måske den skal ha en chance igen.
   Treller er gammeldags stilladsplanker. De bruges ikke længere da de er for tunge til håndværkerne må håndtere dem, nu findes der en lettere udgave i plade og letmetal.

   Slet