tirsdag den 28. oktober 2014

Weekend kursus med Bent Vinkler - det kunne godt blive en vane

Så er jeg ved igen at være tilstede, dog stadig træt efter en dejlig week-end. Jeg har været på (ja du gætter det aldrig) endnu et kursus i at flette pil.
Vi havde i flettekredsen gennem længere tid, snakket om at vi da måtte have et kursus med Bent Vinkler. Bent laver nogle fantastiske flotte kurve, der i former og farver er helt unikke.
Og pludselig faldt tingene bare på plads, så vi d. 24. 25. og 26. oktober kunne sætte hinanden stævne i det Himmerlandske.
Weekenden indfriede til fulde mine forventninger. Der kom fuldstændig ro på, ingen stress og jag, jeg synes det er længe siden jeg har været i den balance med mit flet. Og det var helt og holdent Bent's fortjeneste, som ved sin tilstedeværelse formåede at komme omkring os alle, give de rigtige anvisninger, fif og gode råd. Især med fokus på hvordan hænderne arbejder -
Der blev flettet, lavet tungesnit, lavet fitching, flækket pil, høvlet pil, diskuteret former og farver, alt sammen med stor fornøjelse. Og det resulterede i en flok flotte og forskellige kurve til søndagens fernisering.


Jeg fik lavet en blomsterkurv, faktisk en model som Bent har udviklet til vores dronning, så den er næsten kongelig :-)
Der skulle laves rigtig mange tungesnit, en god øvelse - ca. 108 stager blev det til.
 

Fitching er den tynde fletning der holder stagerne på plads... det er en kunst for sig, at få den til at være nogenlunde ensartet og jævn. Jeg har prøvet det før, men det var bestemt en aha-oplevelse, at få de rigtige tag på pilen...
Kanten er en 6 bag 2 kant, også med et lidt anderledes tvist end jeg var bekendt med. Det virkede også fint, men jeg kunne godt ha ønsket jeg havde brugt en lidt bedre pil til det. Jeg havde valgt at bruge Amerikaner som er fin brun, da jeg ikke selv har så meget at den brune pil på lager..


Det færdige resultat af mine anstrengelser, vældig godt tilfreds - masser af lærdom - og en dejlig proces. Men måske skulle jeg lige få taget et lidt bedre billede...
 
 

Søndag eftermiddag blev der lige tid til at lege lidt. En alternativ bund sammensat af flækket og høvlet pil. Sjovt at lege med....


At kurset var henlagt til en dejlig gård, langt ude på landet, hvor service niveauet var i top, gjorde bare weekenden fuldendt :-)

4 kommentarer:

 1. Du har da været i lille himmerige hele weekenden!
  Hvor det det nogle skønne kurve I fik ud af det. Alle de tekniske udtryk hoppede jeg hen over og nød billederne af detaljerne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det bliver nok lidt nørdet :-)

   Slet
 2. Ja Hanne, Bent er en meget dygtig kurvemager. Det er så dejligt at lære noget nyt, bare nogle små ting, som gør alt lidt lettere. Så er fitching jo en dejlig teknik, for ikke at tale om tungesnit. Ren meditation at lave dem. Fin kurv du har lavet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du ha Anne, ja man kommer faktisk i en mediativ tilstand, og det er faktisk helt fantastisk, når der bare bliver helt stille i flettestuen.
   Flere af dem jeg var sammen med skal på dit kursus i Hjørring, desværre har jeg vist opbrugt kursus-kvoten for i år, så det må blive en anden gang.

   Slet