søndag den 12. juni 2016

Total afslapningssøndag

Endelig er jeg igen igang med strikketøjet, det er altså næsten ikke til at undvære. For lang tid siden saksede jeg et billede på nettet.


Så efter lidt detektivarbejde fandt jeg også frem til Charlotte Hjelholt modellen fra Hjelholt's Uldspinderi. En bestilling hos Ingridmarie.dk og så er man jo fluks igang. Selv om det ikke er så aktuelt med tykke uldsweatere lige nu, så er jeg sikker på det bliver det igen.


Vejret har været helt fantastisk i Sæby i denne weekend, og den er nydt til sidste stråle. Jeg har flettet af resterne fra den sidste kurv. Teknikken er rangleflet, og kræver ikke ret mange pil. Jeg har for nogle år siden været på kursus hos Rainer Groth fra Tyskland, han fletter de fedeste kubler i rangleflet. Jeg har haft dem i hovedet, men rammer nu ikke hans højder. Jeg må nok hellere købe et par stykker næste gang chancen byder sig. Men dejlig når pilen bare bøjer sig som smør, og ikke knækker. Sådan var det lige præcis idag.


At så hele to Isfugle kom forbi på terrassen, gjorde da bare dagen helt perfekt. Dog uden billede af de små hurtigflyvende væsner. Men ingen kan være i tvivl når man ser den fantastiske blå farve.

Jeg er også blevet færdig med et Skals projekt. Det har holdt hårdt, og der er også plads til forbedringer. Broderiet sidder lidt for højt, og det har drillet helt vildt at få den limet fast i bøjlen. Nu sidder den der, så må vi se om der bliver en toer engang...
4 kommentarer:

 1. Smuk trøje med fine detaljer. Den bliver god...
  Flettefiduserne er flotte. Kan ikke lige forestille mig at få skabt kuber, men det er vel et spørgsmål om teknik og håndelag.
  Isfugle!!! Hold nu op.
  Fint broderi. Placering er en kunst i sig selv. Glæder mig til at lære og få inspiration!
  Skals har marked på fre/lør. Overvejer en udflugt, måske mor vil med... Kunne kombineres med Krøyer på Skovgaardmuseet i Viborg....

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anne, ja vi bliver vist aldrig udlært. Dejligt at blive ved med at søge nyt. Måske vi mødes på Skals, jeg håber at kunne få tid til at komme forbi. Det er altid en flot udstilling, med masser af inspiration.

   Slet
 2. Rigtig flot trøje, den er også gemt i mit strikkearkiv. Måske det skal være den jeg skal strikke næste gang.
  Flot broderi, skal du til Skals i weekenden og
  se udstilling. Jeg regner med at køre derned
  fredag. KH Dorte

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg håber også på at komme til Skals, men det skal lige passe med et par andre ting i kalenderen.. Måske ses vi.

   Slet