onsdag den 24. januar 2018

Januarsysler

Snart er januar gået, og heldigvis begynder man at ane lidt mere lys om eftermiddagen. Det har været svært overhovedet at få taget et billede i dagslys.
Sidste weekend var jeg på tur med mine skønne fletteveninder. Kredsen havde 15 års fødselsdag, og det blev fejret med et par overnatninger på Bulbjerghjemmet. Der blev virkelig hygget og flettet igennem til de sene aftentimer. Det var et skønt sted, perfekt til pileflet eller andre kreative arbejder. Naturen omkring er fantastisk, selv om det begrænsede sig til en enkelt gåtur til vandet ved Bulbjerg. Det var jo flettearbejdet der var i fokus. Hele 15 damer var vi samlet, med en enkelt gæst helt fra Færøerne.
Når der er så mange timer afsat til flet, er det sjovt at udfordre sig selv. Det er nemmere at fordybe sig i mere komplicerede teknikker, og altid go hjælp at hente ved "kollegaerrne".
Jeg fik flettet en firkantet kurv i afbarket pil. Fuldstændig magen til en jeg flettede for en del år siden på et kursus med Rainer Groth. En skøn proces - og tilfredshed med resultatet.
Jeg flettede også en mere almindelig oval kurv, dog med lidt speciel sideflet. Fransk sideflet der går foran 2 og bag om 1. Den vil vist egne sig fint til en kaffekande og lidt godt til en udflugt.Et samlet billede af hvad der blev fremstillet på en god weekend.

En af pigerne har åbnet egen garnbutik i Fjerritslev, den skulle selvfølgelig ha et eftersyn nu vi var i byen. En rigtig flot butik, som jeg desværre ikke lige fik et billede af. Men Kronborg Uld er bestemt et besøg værd. Lidt garn måtte også med hjem, et par bunter skiftefarve garn fra Hjelholt. Der var et rigtig flot halstørklæde strikket af dette garn i butikken, dobbeltstrik... som jeg endnu ikke har prøvet. Men det skal da ha en chance.
Jeg fik også lige købt knapper til mit babystrik, som nu er klar til babyankomsten - som dog helst skal vente et par måneder endnu.

2 kommentarer:

 1. Det har været en skøn weekend... Så meget I nåede!
  Smukke kurve, og spændende at høre om de faglige finesser i dem.
  Hjelholt uld er lækkert. Vil gerne på en rundvisning på stedet..
  Håber den lille modtager af sættet ankommer i rette tid!

  SvarSlet
  Svar
  1. ja det er skønt med flere dage med fuld fokus på én ting, det ses også tydeligt på resultatet af det man får lavet.

   Slet